Fysioterapi

Undersøkelse

Ved første konsultasjon, vil fysioterapeuten foreta en grundig undersøkelse. Målet med undersøkelsen er å kartlegge en funksjonsdiagnose, som danner grunnlaget for videre behandling. Etter undersøkelsen vil du få informasjon om kliniske funn og mulige årsaksforhold. For at behandlingsresultatet skal bli så godt som mulig, er det viktig at du som pasient får innsikt i hva som kan ligge til grunn for dine plager. Ved valg av behandlingstiltak ønsker vi at du som pasient skal få innsikt i hvorfor vi velger de tiltakene vi gjør, og hvordan tiltakene kan redusere dine plager.

 Behandling

Våre fysioterapeuter tilbyr anerkjente behandlingsmetoder. Vår drivkraft er å bidra til langvarig bedring, ved å bygge bro fra behandling til egentrening under veiledning og aktiv oppfølging.

 Noen av våre behandlingskonsepter:

 Medisinsk treningsterapi (MTT) MTT er aktiv rehabilitering (behandlingstrening) av forskjellige pasientkategorier innen ortopedi, nevrologi, hjerte, kar og lunge. Øvelsene tilrettelegges individuelt, men utføres som oftest som gruppetrening à 5 personer. Et viktig prinsipp er at den skal være funksjonell, d.v.s. ha stor overføringsverdi til hverdagen. Treningen tar derfor ikke bare hensyn til den enkeltes skade, men også til den enkeltes forutsetninger, og den hverdag den enkelte møter i arbeidsliv og i fritid.

 MTT utføres i apparater som er konstruert for å kunne tilpasse øvelser og motstand individuelt. Fysioterapeuten skal være tilstede hele tiden, veilede, motivere og dosere øvelsene sammen med pasienten.

 Bassengtrening:

En Cochrane-oversikt (metastudie) dokumenterer at bassengtrening gir smertereduksjon og forbedring av funksjonsnivået over hos pasienter med slitasjegikt i hofte eller kne.

 Fysioform tilbyr trening i varmebasseng. I bassenget legger vi vekt på aktiviteter som påvirker kondisjon og bevegelighet.

 

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
Fysioform AS
   
  Snekkaråsen 4
  8820 Dønna
  Tlf. (+47) 75 05 21 30
  E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 
   
   
  Ordinære åpningstider
   
  Mandag - Fredag: 06.00 - 23.00 
Lørdag - Søndag: 08.00 - 21.00